Missionskyrkan i Mullsjö

En del av Guds rike i Mullsjö

Skip to: Content | Sidebar | Footer

logotyp

Våra missionsprojekt

Mullsjö missionsförsamling vill ta del i den kristna kyrkans ansvar för hela världen. Vi kanaliserar vårt engagemang i första hand genom våra samfund, Equmeniakyrkan och Svenska Alliansmissionen. Förutom stöd till det totala missionsarbetet i de båda samfunden har vi två projekt i två olika länder, som vi speciellt värnar om.

unnamedFamiljen Manu

I Pemba i Moçambique arbetar missionärerna Diane och Asante Manu, och vi tar del i underhållet för dem. Asante undervisar på en bibelskola och stöder församlingar i området. Diane arbetar med hjälp till HIV/AIDS sjuka och undervisar i förebyggande hälsovård. Stöd till fattiga familjer och byutveckling finns också med i deras uppgifter.
Diane och Asante har tre barn, Joshua, Jennifer och Joel. De är vuxna och bor i Sverige.

VECKOBREV

Vecka 22 2022

Kära vänner!

Att komma till Pemba, äntligen, var en märklig upplevelse. Dels var det som att vi bara varit borta ett par veckor, dels som att allt var helt annorlunda. De flesta av våra missionärskollegor är inte här. Många har flyttat till andra provinser på grund av säkerhetsläget och andra har gått vidare i andra uppgifter för Guds rike. Det är ganska lugnt och stilla, men var och en måste fatta sina beslut utifrån Guds ledning. Vad vi ser är att det är mer soldater, moçambikiska och från andra afrikanska länder, i rörelse. Det känns tryggt och inte hotande på något sätt. Ett år i Sverige har läkt mitt stressade sinne mot flygplansljud. Nu är jag som innan, att det är något spännande och viktigt som händer när jag hör ett flygplan eller en helikopter.

Våra respektive arbeten har fått sig ett uppsving i vår bortavaro och vi har nåden att glädja oss åt att Guds verk går framåt, med eller utan oss! Nu återstår bara lite detaljer och samtal, professionella och som vänner. Vi gör nu besök i olika kyrkor varje söndag för att ta avsked. Vi känner sådan glädje och tacksamhet över allt vi har fått vara med om under dessa 19 år vi har haft förmånen att få tjäna Gud här.

Vädret har varit svalare än normalt och det har regnat onormalt mycket. Den här tiden på året ska det inte regna alls, men nu har det varit flera dagar med riktiga skyfall. Kommer folk att kunna få någon nytta av regnet eller kommer det att förstöra det lilla som snart är redo för skörd? En del rotfrukter behöver svalt och framför allt torrt för att inte ”koka” i marken och förstöras.

I juli kommer Diane till Sverige för att börja arbeta som pastor i missionsförsamlingen i Lekeryd, från mitten av augusti. Asante kommer i oktober. Han behöver vara med på bibelskolans avslutning i september.

Så be för oss att allt fortsätter flyta på bra i våra sista aktiviteter. Att vi kan fortsätta att känna oss burna och att vi kan fokusera mer på glädje och tacksamhet än på saknad och förlust. De är en process, be att vi kan gå igenom den på ett sätt som ärar Gud i alla delar.

Kära hälsningar Asante och Diane

 

 

Av marita.good@alliansmissionen.se  (SAMs informationsavdelning) kan ni få bilder med texter, broschyrer och annat inspirationsmaterial till hemsidor och kampanjer.

Vill du stödja Pemba Theological College? (Bibelskolan) Sätt in din gåva på Bg-nummer: 140-0753 Märk inbetalningen med P0412

Vill du stödja aidsföreningen Lamukani? Sänd din gåva till Svenska Alliansmissionens Bg-nummer: 140-0753  Märk inbetalningen med P0405

Swish  123 138 89 82 och skriv vad du vill stödja.

Tänk på att vi inte ser vem som ger, så ni inte blir besvikna om vi inte tackar eller på annat sätt låter er veta att vi tagit emot era gåvor!

Gå gärna in på hemsidan http://www.alliansmissionen.se

http://alliansmissionen.se/ge-en-gava/fadder/ hittar du information om ett individuellt, långsiktigt givande!

 

GunillaGunilla Eliasson

I Guayaquil, som är Ecuadors största stad, bor och arbetar Gunilla Eliasson sedan april 2015. Hon är socionom och psykoterapeut och arbetar på två av Förbundskyrkans skolor i staden.

Förbundskyrkan är Equmeniakyrkans systerkyrka i landet. Gunilla är sedan tidigare väl insatt i språket och kulturen, och hon arbetar som skolkurator för att stötta främst eleverna, men också deras familjer. Den ena skolan har ca 480 elever från förskolan till och med gymnasiet och den andra skolan 220 elever i åk1-7.

Du som vill stödja missionsprojekten kan sätta in pengar på församlingens missionskonto i Tidaholms Sparbank nr. 8354-3  994 157 118-5