Våra missionsprojekt

Mullsjö missionsförsamling vill ta del i den kristna kyrkans ansvar för hela världen. Vi kanaliserar vårt engagemang i första hand genom våra samfund, Equmeniakyrkan och Svenska Alliansmissionen. Förutom stöd till det totala missionsarbetet i de båda samfunden har vi två projekt i två olika länder, som vi speciellt värnar om.

unnamedFamiljen Manu

I Pemba i Moçambique arbetar missionärerna Diane och Asante Manu, och vi tar del i underhållet för dem. Asante undervisar på en bibelskola och stöder församlingar i området. Diane arbetar med hjälp till HIV/AIDS sjuka och undervisar i förebyggande hälsovård. Stöd till fattiga familjer och byutveckling finns också med i deras uppgifter.
Diane och Asante har tre barn, Joshua, Jennifer och Joel. De är vuxna och bor i Sverige.

VECKOBREV

Vecka 12 2022

Kära vänner!

Nu har vi fått våra turistvisum och planerar att åka tillbaka till Moçambique de allra sista dagarna i april. Det är bra att det har löst sig så här långt. Vi ser Guds ledning i stort och smått. Vi har fortsatt att ha en hel del gudstjänster och andra samlingar. Jag, Diane, har även läst in stora delar av gymnasiets samhällskunskap och historia samtidigt med Nya testamentets grundläggande kurs på Akademin för Ledarskap och Teologi ALT, i Jönköping.  Dessa tre ämnen har många gemensamma beröringspunkter, så det blev bra. När vi kommer tillbaka ska jag att börja arbeta som pastor i en församling, om allt går enligt dagens planer. Vilken församling är ännu oklart, jag har ett par tre stycken som har visat intresse och de är väldigt trevliga allihop! Hjälp oss tacka Gud för allt detta och be om fortsatt ledning.

Från Moçambique hör vi om stor förstörelse efter den senaste cyklonen. Våra goda vänner som driver ett hotell på ön Ilha de Moçambique, där vi för övrigt firade vårt silverbröllop för några år sedan, har blivit av med hela taket och fick mycket förstört. Deras arbete går ut på att ge försörjning och evangelium till flera familjer på ön, så be för dem och alla andra som blivit av med allt.

Bibelskolan är igång med ca 35 elever fördelat på de två årskurserna. Hélio, som ska ta över efter Asante, och hans fru Bertina är båda tidigare elever på skolan och har nu arbetet i ledande positioner där under många år. De är väldigt kapabla, unga och tar arbetet på stort allvar. Be gärna för dem och deras extremt söta lilla dotter, Filadelfia, som just fyllt två år.

Lamukani och projektet Nova vida kommer att tas över av Selma, en brasiliansk missionär som arbetat tillsammans med oss länge. Det blir en väldigt bra lösning och de flesta av medarbetarna kommer att kunna få vara kvar. Svenska Alliansmissionen kommer att fortsätta att stödja Lamukani. Be att allt kommer att flyta på bra och att evangeliets genomslagskraft ska få påverka alla områden i människornas liv.

Det förekommer fortfarande sporadiska attacker från förvirrade banditer. Oftast verkar soldaterna dock få kontroll på situationen relativt snabbt. Folk försöker återvända, men en del får istället fly än en gång. Regnen, som förstört så mycket på andra håll, har hittills varit till välsignelse i vår provins Cabo Delgado. Det växer bra på åkrarna, kanske kan svältmånaderna reduceras till bara veckor utan mat? Världshälsoorganisationen WHO har gjort en drive med poliovaccin över nästan hela Moçambique. Jag skickade ett meddelande till flera av våra vänner med små barn om att passa på att låta barnen vaccineras. Det visade sig att de flesta redan hade fått det gjort! De vet att livet är tillräckligt svårt även utan handikapp … Be om lugn och ro och beskydd för hälsoarbetarna som måste ge sig ut även till de farliga områdena.

Tack för allt ert stöd under åren och även nu när vi är inne på upploppet!

Kära hälsningar Asante och Diane

Av marita.good@alliansmissionen.se  (SAMs informationsavdelning) kan ni få bilder med texter, broschyrer och annat inspirationsmaterial till hemsidor och kampanjer.

Vill du stödja Pemba Theological College? (Bibelskolan) Sätt in din gåva på Bg-nummer: 140-0753 Märk inbetalningen med P0412

Vill du stödja aidsföreningen Lamukani? Sänd din gåva till Svenska Alliansmissionens Bg-nummer: 140-0753  Märk inbetalningen med P0405

Swish  123 138 89 82 och skriv vad du vill stödja.

Tänk på att vi inte ser vem som ger, så ni inte blir besvikna om vi inte tackar eller på annat sätt låter er veta att vi tagit emot era gåvor!

Gå gärna in på hemsidan http://www.alliansmissionen.se

http://alliansmissionen.se/ge-en-gava/fadder/ hittar du information om ett individuellt, långsiktigt givande!

GunillaGunilla Eliasson

I Guayaquil, som är Ecuadors största stad, bor och arbetar Gunilla Eliasson sedan april 2015. Hon är socionom och psykoterapeut och arbetar på två av Förbundskyrkans skolor i staden.

Förbundskyrkan är Equmeniakyrkans systerkyrka i landet. Gunilla är sedan tidigare väl insatt i språket och kulturen, och hon arbetar som skolkurator för att stötta främst eleverna, men också deras familjer. Den ena skolan har ca 480 elever från förskolan till och med gymnasiet och den andra skolan 220 elever i åk1-7.

Du som vill stödja missionsprojekten kan sätta in pengar på församlingens missionskonto i Tidaholms Sparbank nr. 8354-3  994 157 118-5