Våra missionsprojekt

Mullsjö missionsförsamling vill ta del i den kristna kyrkans ansvar för hela världen. Vi kanaliserar vårt engagemang i första hand genom våra samfund, Equmeniakyrkan och Svenska Alliansmissionen. Förutom stöd till det totala missionsarbetet i de båda samfunden har vi två projekt i två olika länder, som vi speciellt värnar om.

unnamedFamiljen Manu

I Pemba i Moçambique arbetar missionärerna Diane och Asante Manu, och vi tar del i underhållet för dem. Asante undervisar på en bibelskola och stöder församlingar i området. Diane arbetar med hjälp till HIV/AIDS sjuka och undervisar i förebyggande hälsovård. Stöd till fattiga familjer och byutveckling finns också med i deras uppgifter.
Diane och Asante har tre barn, Joshua, Jennifer och Joel. Joshua går på läkarutbildning i Polen, och Jennifer och Joel på engelsk internatskola i Kenya.

GunillaGunilla Eliasson

I Guayaquil, som är Ecuadors största stad, bor och arbetar Gunilla Eliasson sedan april 2015. Hon är socionom och psykoterapeut och arbetar på två av Förbundskyrkans skolor i staden.

Förbundskyrkan är Equmeniakyrkans systerkyrka i landet. Gunilla är sedan tidigare väl insatt i språket och kulturen, och hon arbetar som skolkurator för att stötta främst eleverna, men också deras familjer. Den ena skolan har ca 480 elever från förskolan till och med gymnasiet och den andra skolan 220 elever i åk1-7.

Du som vill stödja missionsprojekten kan sätta in pengar på församlingens missionskonto i Tidaholms Sparbank nr. 8354-3  994 157 118-5