Missionskyrkan i Mullsjö

En del av Guds rike i Mullsjö

Skip to: Content | Sidebar | Footer

logotyp

Scout

Var redo – Alltid redo!


Scoutlagen

  1. En scout söker sin tro och respekterar andras.
  2. En scout är ärlig och pålitlig.
  3. En scout är vänlig och hjälpsam.
  4. En scout visar hänsyn och är en god kamrat.
  5. En scout möter svårigheter med gott humör.
  6. En scout lär känna och vårdar naturen.
  7. En scout känner ansvar för sig själv och andra.

Vi scouter försöker följa scoutlagen efter bästa förmåga, i alla lägen. Även om det handlar om hemma, i skolan eller här på scout.


Välkomna på tisdagskvällar kl. 18.30 – 19.45 för alla er som går 2a klass i grundskolan och uppåt. Här på scout får vi lära oss bland annat om scoutlagen, naturen, knopar, hur man gör upp eldar, använder kniven, yxan, sågen, och hur man räddar människor i nöd. Vi har hajker och läger och är för det mesta ute även på tisdagskvällarna. Framförallt så har vi roligt tillsammans!

Just nu i pandemitider så är vi för det mesta i patrullerna, eftersom vi är så många scouter, men vi har precis lika roligt ändå! Vi har också bestämt oss för att alltid vara utomhus, för samma anledning, så var förberedd med varma kläder. Vi är som scouter oftast ute även när det inte är pandemitider så det är viktigt att ni alltid har på er kläder efter väder.

Det finns inget dåligt väder – bara dåliga kläder!


Fler ledare eftersökes ALLTID

Just nu är vi väldigt många scouter, vilket vi tycker är väldigt roligt. Det är däremot lite ont om ledare. Vi hoppas därför att det finns personer som önskar vara ledare, eller som är föräldrar till scouter som kan tänka sig att endast stanna och hjälpa till under scoutkvällarna.

Är du en sådan person så kom fram till oss ledare och säg till!


Program HT 2020

Denna termin blev vi tvungna att dela upp programmet i två delar, på grund av Covid-19. Vi hoppades på att reglerna skulle ha ändrats tills dess, vilket det tyvärr inte gjordes särskilt mycket. Här finns däremot programmet för terminens andra hälft.


För er scoutföräldar

Utskicksgrupper

Vi har två utskicksgrupper för er föräldrar där vi scoutledare kan skicka ut SMS till er när vi har något viktigt att berätta som händer eller annat. Eftersom det är en utskicksgrupp så kan endast de som är ledare för gruppen ge SMS som syns till alla, och de sms som andra skickar kan endast de som är ledare se. Detta sker med hjälp av appen Supertext, som även skickar ut vanliga SMS till dem som inte har appen.

Som tidigare har sagts så finns det två utskicksgrupper, Scoutföräldrar 1 och Scoutföräldrar 2. Den enda anledningen till detta är att det fanns en maxbegränsning på 50 personer i en grupp. Det kommer därför inte vara någon skillnad vare sig man tillhör 1 eller 2, eftersom det alltid kommer att skickas ut exakt samma meddelande till båda grupperna. Om den ena blir full så försök därför att gå med i den andra. Vill ni däremot inte vara med längre i utskickgruppen så är det bara att skicka ett meddelande inom gruppen/till gruppens telefonnummer, så tar ledaren bort er från gruppen.

Vill ni ha appen och gå med i en av utskicksgrupperna:
Ladda ner appen Supertext och scanna en av de QR-koder som finns i våran egna Facebookgrupp (se nedan). Om de inte fungerar så säg gärna till Sara Andersson (scoutledare) så fixar jag nya och kan också hjälpa er att komma in i en grupp.

Vill ni inte ha appen, men ändå gå med i en av utskicksgrupperna:
För att lättast gå med i utskicksgrupperna så kan ni komma till mig, Sara Andersson, under en scoutkväll så fixar vi det tillsammans. Jag är den scoutledare som är utskicksgruppsledare för båda grupperna.

Facebookgrupp Equmeniascout Mullsjö

Vi har också en grupp på Facebook för alla er föräldrar som har scouter hos oss.

https://m.facebook.com/groups/154528305326947/?ref=group_browse


Läs gärna mer om scouterna på deras officiella hemsida:
http://www.scouterna.se/

Det finns också en scoutshop:
https://www.scoutshop.se/