Missionskyrkan i Mullsjö

En del av Guds rike i Mullsjö

Skip to: Content | Sidebar | Footer

logotyp

Scout

Var redo – Alltid redo!


Höstterminen 2023

Den 5 september startar vi höstens termin!

Välkomna på tisdagskvällar kl. 18.30 – 19.45 alla ni som går 2a klass i grundskolan och uppåt. Här på scout får vi lära oss bland annat om scoutlagen, naturen, knopar, hur man gör upp eldar, använder kniven, yxan, sågen, och hur man räddar människor i nöd. Vi har hajker och läger och är för det mesta ute även på tisdagskvällarna. Framförallt så har vi roligt tillsammans!

För information om medlemsavgiften se equmenia.

Har du frågor kan du kontakta Tord Sundbom tfn 070-6828605, Henrik Runström tfn 0734-207742 eller Klas Rejgård tfn 070-4417480.

Det finns inget dåligt väder – bara dåliga kläder!

Alla föräldrar och scouter bör tänka på att vi alltid beräknas vara ute (annars står det annat på programmet) och alla scouter måste ha på sig kläder som är varma och oömma för att inte frysa under kvällens gång.


Scoutlagen

  1. En scout söker sin tro och respekterar andras.
  2. En scout är ärlig och pålitlig.
  3. En scout är vänlig och hjälpsam.
  4. En scout visar hänsyn och är en god kamrat.
  5. En scout möter svårigheter med gott humör.
  6. En scout lär känna och vårdar naturen.
  7. En scout känner ansvar för sig själv och andra.

Vi scouter försöker följa scoutlagen efter bästa förmåga, i alla lägen. Även om det handlar om hemma, i skolan eller här på scout.


Fler ledare eftersökes ALLTID

Just nu är vi väldigt många scouter, vilket vi tycker är väldigt roligt. Det är däremot lite ont om ledare. Vi hoppas därför att det finns personer som önskar vara ledare, eller som är föräldrar till scouter som kan tänka sig att endast stanna och hjälpa till under scoutkvällarna.

Är du en sådan person så kom fram till oss ledare och säg till!


För er scoutföräldar

Utskicksgrupper

Vi har två utskicksgrupper för er föräldrar där vi scoutledare kan skicka ut SMS till er när vi har något viktigt att berätta som händer eller annat. Eftersom det är en utskicksgrupp så kan endast de som är ledare för gruppen ge SMS som syns till alla, och de sms som andra skickar kan endast de som är utsändare i gruppen se. Detta sker med hjälp av appen Supertext, som även skickar ut vanliga SMS till dem som inte har appen.

Som tidigare har sagts så finns det två utskicksgrupper, Scoutföräldrar 1 och Scoutföräldrar 2. Den enda anledningen till detta är att det fanns en maxbegränsning på 50 personer i en grupp. Det kommer därför inte vara någon skillnad vare sig man tillhör 1 eller 2, eftersom det alltid kommer att skickas ut exakt samma meddelande till båda grupperna. Om den ena blir full så försök därför att gå med i den andra.

Vill ni däremot inte vara med längre i utskickgruppen så skicka ett meddelande inom gruppen/till gruppens telefonnummer (det telefonnummer som smset kommer ifrån), så tar ledaren bort er från gruppen.

Vill ni ha appen och gå med i en av utskicksgrupperna:
Ladda ner appen Supertext och sedan antingen klickar ni på en av dessa länkar eller så scannar ni av QR koden för att gå med i endera grupp.
Scoutföräldrar 1
Scoutföräldrar 2


Om de inte fungerar så säg gärna till mig, Sara Andersson (scoutledare), så fixar jag nya och kan också hjälpa er att komma in i en grupp.

Vill ni inte ha appen, men ändå gå med i en av utskicksgrupperna:
För att gå med i utskicksgrupperna utan att ladda ner appen så kan ni komma till mig, Sara Andersson, under en scoutkväll så fixar vi det tillsammans. Jag är den scoutledare som är utskicksgruppsledare för båda grupperna.

Facebookgrupp Equmeniascout Mullsjö

Vi har också en grupp på Facebook för alla er föräldrar som har scouter hos oss. Eftersom gruppen är dold så måste ni ansöka om att bli medlemmar och bli accepterade innan ni kan se innehållet.

https://m.facebook.com/groups/154528305326947/?ref=group_browse


Läs gärna mer om scouterna på deras officiella hemsida:
http://www.scouterna.se/

Det finns också en scoutshop:
https://www.scoutshop.se/