Missionskyrkan i Mullsjö

En del av Guds rike i Mullsjö

Skip to: Content | Sidebar | Footer

logotyp

Scout – viktiga dokument

Scoutskjorta

Som scout så använder vi ofta en scoutskjorta som vi har på oss varje scoutkväll och på läger och hajker. Till skjortan får vi sedan många olika märken som vi sedan kan sy fast på skjortan. Märkena får man när man har klarat av vissa kunskaper, eller om man är med på läger och eventuellt även på hajker.

Om man av någon anledning inte vill köpa en skjorta, så kan man åtminstone köpa bara scarfen till en början som hör till skjortan.

Scoutkniv

Vi scoutledare har ibland upptäckt att scouterna kommer med scoutknivar som inte riktigt följer våran standard på säkerhet. Det är viktigt att kniven och slidan (fodralet som kniven är i) är utformade på rätt sätt för en säker användning.

För att ni ska vara säkra på att kniven är bra så finns det här ett dokument där du själv kan läsa på vad som krävs av en scoutkniv för att vara säker.

Två andra alternativ är för det första att köpa kniven på scouternas webbshop. Där finns det också många andra saker som kan behövas inför läger och hajker eller annat. Det andra alternativet är att köpa en Morakniv. Alla deras knivar håller en riktigt bra standard. Glöm bara inte att kniven skall ha en parerstång (se dokumentet för förklaring om vad det är).