Missionskyrkan i Mullsjö

En del av Guds rike i Mullsjö

Skip to: Content | Sidebar | Footer

logotyp

Presentation av anställda

Håkan Johansson, pastor

Gift med Elisabet, vi har fyra utflugna barn.

Född och uppvuxen i Kvillsfors, Vetlanda kommun.   Arbetade efter Gymnasiet några på Radio & TV i Vetlanda. Arbetet innebar reparation av radio och stereoanläggningar, samt installation och service av TV-antenner. Ett arbete jag trivdes mycket bra med, men upplevde snart att det var något annat jag skulle jobba med. Detta ledde till att jag blev ungdomsledare i Bjursås-Grycksbo Missionsförsamlingar ett år innan jag gick pastorsutbildningen på Svenska Missionsförbundets Teologiska Seminarium på Lidingö, 1980-83. Mina tidigare pastorstjänster har varit Gotlands Östra Missionsförsamling, Stenungsunds församlingskrets, Gisadkretsen med Linghem som huvudort.

Jag ser församlingen som en helhet med många olika delar. Gud i centrum och människor med många olika gåvor som Gud har en speciell tanke med. Vill gärna bidra till att gudstjänstlivet utvecklas, det är viktigt att alla åldrar kan känna sig hemma i gudstjänsten. Har alltid kännt mycket för ungdomsarbetet, och ofta varit ledare i Scout, en metod som passat mig bra. Samtal kring tron, gärna i form av Alpha-kurs är ochså en inspirerande del av pastorsuppgiften.

Bland många olika intressen kan nämnas släktforskning. Har forskat i min släkt i ca 25 och lärt mig en hel del om hur levnadsvillkoren förändrats genom åren. Det vi ser som självklart idag var kanske för bara 100 år sedan en utopi. Läser gärna deckare, Svensk historia och kyrkohistoria mm. Motorsport, och då i första hand Speedway, har alltid intresserat mig ända sedan min pappa tog med mig till Målilla på en tävling när jag var 6 år gammal. Han cyklade de dryga två milen dit med mig på pakethållaren. Tävlingen vanns av Ove Fundin. Ett outplånligt minne.