Missionskyrkan i Mullsjö

En del av Guds rike i Mullsjö

Skip to: Content | Sidebar | Footer

logotyp

Presentation av anställda

Håkan Johansson, pastor

Gift med Elisabet, vi har fyra utflugna barn.

Född och uppvuxen i Kvillsfors, Vetlanda kommun.   Arbetade efter Gymnasiet några på Radio & TV i Vetlanda. Arbetet innebar reparation av radio och stereoanläggningar, samt installation och service av TV-antenner. Ett arbete jag trivdes mycket bra med, men upplevde snart att det var något annat jag skulle jobba med. Detta ledde till att jag blev ungdomsledare i Bjursås-Grycksbo Missionsförsamlingar ett år innan jag gick pastorsutbildningen på Svenska Missionsförbundets Teologiska Seminarium på Lidingö, 1980-83. Mina tidigare pastorstjänster har varit Gotlands Östra Missionsförsamling, Stenungsunds församlingskrets, Gisadkretsen med Linghem som huvudort.

Jag ser församlingen som en helhet med många olika delar. Gud i centrum och människor med många olika gåvor som Gud har en speciell tanke med. Vill gärna bidra till att gudstjänstlivet utvecklas, det är viktigt att alla åldrar kan känna sig hemma i gudstjänsten. Har alltid kännt mycket för ungdomsarbetet, och ofta varit ledare i Scout, en metod som passat mig bra. Samtal kring tron, gärna i form av Alpha-kurs är ochså en inspirerande del av pastorsuppgiften.

Bland många olika intressen kan nämnas släktforskning. Har forskat i min släkt i ca 25 och lärt mig en hel del om hur levnadsvillkoren förändrats genom åren. Det vi ser som självklart idag var kanske för bara 100 år sedan en utopi. Läser gärna deckare, Svensk historia och kyrkohistoria mm. Motorsport, och då i första hand Speedway, har alltid intresserat mig ända sedan min pappa tog med mig till Målilla på en tävling när jag var 6 år gammal. Han cyklade de dryga två milen dit med mig på pakethållaren. Tävlingen vanns av Ove Fundin. Ett outplånligt minne.

Gunnel Noreliusson

Gunnel Noreliusson, pastor på 60 % i Mullsjö Missionskyrka

 från och med 1 mars 2019.

Vem jag är och min bakgrund…

Jag är uppvuxen i Laxarby, en vacker by i Dalsland. Hans, min käre man och jag bor i Mullsjö sedan 2013, när vi köpte huset på Finkgatan ingick Lillebror i köpet. Så vi är lyckliga kattägare också.

När jag var i 20-års ålder tyckte jag att jag hade allting och att livet var ganska så fantastiskt men ändå så fattades det något. Efter mycket sökande förstod jag att det var en tro på Jesus som fattades. När jag var 24 år bestämde jag mig för att bli en bekännande kristen. Det bästa beslut som jag tagit! Det gjorde att jag började arbeta i kyrkan, gå bibelskola, bli ungdomsledare, resa i evangelisationsteam, bli skolpastor, utbilda mig till diakon, jobba tillsammans med Hans i SKUT (Svenska kyrkan i utlandet) i London i 2 år, som husmor!!! Ungdomspastor, utbilda mig till pastor, vara pastor och föreståndare i Mariefred i 11 år, riksevangelist, två säsonger i Skandinaviska turistkyrkan i Puerto de la Cruz, Teneriffa, församlingsutvecklare, pastor i Fjällstugan och nu Mullsjö. Hur gammal är jag egentligen??? Ja, jag har fått vara med om otroligt mycket härligt. Och nu är jag här. Tack gode Gud och församling för förtroendet.

Vad jag ser fram emot inför tjänsten i Mullsjö missionskyrka…

Det ska bli så roligt att få arbeta här i Mullsjö. För mig är det viktigt med mötet och kontakten med människor, att få dela med mig av min tro. En tro på Jesus som får oss att växa som människor och som kristna, en tro som bär oss genom livet med allt vad det innebär. Där kyrkan, församlingen, får vara mötesplatsen där vi tillsammans får upptäcka och bekräfta vår tro. Gudstjänsten, tycker jag, är navet i församlingens arbete där vi tillsammans får både ta emot och ge av allt Guds goda och där alla åldrar finner sin självklara plats.